sanbru.reismee.nl

Bangkok - Kanchanaburi

Vroeg op. Om 7.00 weg. Dus eerst lekker ontbijten. En mijn bijna helemaal droge schoen in mijn tas gooien. De grote tas kan vannacht in de bus blijven.
Zit in busje met noom, anouck, jan, thomas, nathalie en merijn.

We rijden naar de railroadmarket. Hier staan de kraampjes gewoon tot aan de rails. Wanneer er een trein aankomt, moeten ze dus snel de spullen binnenzetten en daarna weer uitstallen. Dit is wel veel groter dan wat we in Bangkok hebben gezien. Er zijn ook nog kramen verder van de rails af. Voor de trein kwam gingen babette en ik nog snel ff naar een hurktoilet en waren net op tijd om te trein te zien. Daarna liepen we de rails over langs de kraampjes, tot we de grotere 'hal' binnengingen. Hier raakten we thomas blijkbaar kwijt, waar we later pas achterkwamen. Gelukkig hadden we zijn telnr.

Van hieruit naar damnoen saduak, de drijvende markt. Naar de echte markt gaan we weer een stuk racen met een longtailboot. De markt vindt plaats op de wal en op het water, daar gebruiken de verkopers sampanboten. Hier ook wat houtsnijwerk gezien. Op de markt een dragonfruit gekocht. Mooie vrucht met het witte vruchtvlees met kleine zwarte zaadjes dat zo afsteekt tegen de felroze schil. De smaak is heel subtiel. Wel lekker en fris.
De heren haden ook wat kipstokjes gekocht. Waren erg lekker, wel wat vet. En ook lekkere kleine banaantjes op.

Toen was het natuurlijk tijd voor lunch. Al is het volgens mij voor de thai altijd etenstijd. Noom nam ons mee naar een groot drijvend restaurant. Hier zaten wel meer groepen. De andere keren zaten we in kleine tentjes. Vooral de gebakken tofu met zoetzure paprika en ananas was lekker. En natuurlijk vers fruit.

Met de bus dan verder naar kanchanaburi en het oorlogsmuseum/begraafplaats van de birmaspoorlijn.

Weer een stukje in de auto om over te stappen op  de trein over de spoorlijn. Er is maar een klein stukje over. Fotos gemaakt van de brug on the river kwai.

Met de bus naar de pier voor de longtailboot naar het floatel. Hier kwamen we om 5 aan. We konden nog even zwemmen in de river kwai, want om 6 wordt het donker. Heerlijk.
Even snel een koude douche genomen rn goed ingesmeerd met deet, want hier is geen airco tegen de muggen en we slapen dan ook met een klamboe. Het diner werd om 7 gereserveerd. Na het prima eten in het restaurant gebleven om wat te drinken. En op tijd naar bed.

Reacties

Reacties

Anneke

Zo te lezen wordt er vaak gegeten. Lekker veel fruit.

Sandra Bruynzeels

Nee hoor. We worden hier uitgehongerd 😉
Nee, geen gebrek aan eten. De Thai eten ook de hele dag door.

{{ reactie.poster_name }}

Reageer

Laat een reactie achter!

De volgende fout is opgetreden
  • {{ error }}
{{ reactieForm.errorMessage }}
Je reactie is opgeslagen!